Dit zijn recepten die wij van onze klanten ontvangen:

 

Granola recept van Marianne

Granola met pecannoten en kaneel

 

Basisrecept:

250 gram pecannoten ongebrand

250 gram amandelen met vlies ongebrand

250 gram hazelnoten met vlies ongebrand

500 gram havervlokken

250 gram pompoenpitten

250 gram zonnebloempitten

150 gram gebroken lijnzaad

200 gram kokosrasp

6 eetlepels kokosolie

6 eetlepels ahornsiroop

2 eetlepels kaneel

(en andere noten naar keuze)

 

Voor extra gevulde granola (mix je na het bakken door het basisrecept), hoeveelheid naar wens:

Kokosschaafsel

Amandelschaafsel

Cranberries

Goj bessen

Rozijnen

Dadels

Gedroogde abrikozen

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200꙳ (heteluchtoven 180꙳)

 

Laat de pecannoten, amandelnoten en hazelnoten ongeveer 30 seconden draaien in de keukenmachine, tot ze deels gemalen zijn. Doe ze in een grote mengkom met alle andere droge ingrediënten, behalve de kaneel en rozijnen en roer alles door elkaar.

 

Smelt de kokosolie met de ahornsiroop en kaneel op het fornuis. Als alles is gesmolten tot een zoete vloeistof, giet je die over de droge ingrediënten in de mengkom. Meng alles goed door elkaar tot een beetje kleverige mix.

 

Giet de mix op een bakplaat met bakpapier en bak hem knapperig in 30 tot 40 minuten: afhankelijk hoe doorbakken je de granola lekker vindt. Je moet hem af en toe omscheppen om te zorgen dat alles even goed wordt geroosterd en de bovenkant niet verbrandt.

Afhankelijk van de hoeveelheid granola herhaal je het bakproces.

 

Haal de granola uit de oven. Laat afkoelen en roer naar wens de extra ingrediënten er doorheen.

Bewaar de granola in een luchtdichte trommel of weckpot.

 

N.B. je kan alle soorten noten naar wens toevoegen/vervangen ter variatie.

 

Eet deze heerlijke granola met kwark of yoghurt, evt scheutje honing erbij en/of vers fruit: blauwe bessen, frambozen, aardbeien, bramen, appel, kiwi etc.